Vaša košarica

Splošni pogoji poslovanja

Načini plačila:

  • Plačilo po predračunu
  • Plačilo s kartico
  • Plačilo s Paypalom

Dostava:

Dostava produktov se razlikuje glede na tip produkta. 

Fizične produkte, kot so majice in ostali izdelki naše znamke, dostavljamo z dostavnimi službami, kot je Pošta Slovenije, GLS, DPD, …

Digitalni produkti, kot so vstopnice za na dogodek, vam dostavimo v digitalni obliki na vaš e-naslov, katerega ste uporabili pri oddaji naročila.

Cene:

Vse cene so v evrih in vključujejo davek na dodano vrednost. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo na e-naslov o trenutnem stanju naročila: V obdelavi). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Pravica do odstopa od nakupa, vračila blaga

Kupec ima pravico, da brez navedbe razloga v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ponudnika najkasneje v 14 dneh obvesti, da bo vrnil kupljeno blago. Blago je potrebno vrniti v nadaljnjih 30 dneh od obvestila o vračilu blaga.

Možnost odstopa od nakupa je namenjena temu, da artikel lahko odprete, pregledate in če vam ne ustreza, ali pa so bila tvoja pričakovanja napačna, odstopite od nakupa.

V primeru, da je izdelek rabljen (npr. majica je bila v uporabi) si pridržujemo pravico, da vam odstop od nakupa zavrnemo.

Odstop od nakupa za digitalne produkte (vstopnica za na dogodek) ni mogoč. 

Prestavitev datuma dogodka

Ponudnik ima pravico, da prestavi datum dogodka zaradi vpliva višjih sil, kot so: slabo vreme ali drugi zunanji vplivi na organizacijo dogodka. Odstop od nakupa vstopnice v tem primeru ni mogoč.

V primeru odpovedi dogodka, se ponudnik zavezuje, da bo vsem kupcem vrnil kupnino v roku 30 dni. 

Varovanje osebnih podatkov:

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in posodobitev podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko izdelki, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o morebitnih spremembah, se z njim poizkušal dogovoriti o rešitvi, ki bo v zadovoljstvo tako kupcu, kot ponudniku.

Fotografije izdelkov so v večini primerov dejanske slike določenega modela izdelka, vseeno je pa potrebno vse fotografije jemati kot simbolične, saj ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pritožbe

Reklamacije, ki niso povezane s pravico do odstopa od nakupa ali pritožbe lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti na naslov info@gameofdrift.eu. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je reklamacijo oz. pritožbo prejel in sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Če je kupec pri nakupu naletel na težavo, lahko na tej povezavi poskusi z zunajsodno poravnavo. Ponudnik ne priznava nobenega izvajalca za izvensodno reševanje potrošniških sporov.